önskelista

Kära tomten, här är mina julklappsförslag:

* en yogamatta så jag kan stå på huvet
* tusen nya underkläder i rätt storlek
* migränmedicin (fast det önskar jag mig redan idag om det går bra?)
* kanske en ny fin kjol
* nya stövlar
* en hobby
* en städerska eller högre lön till mig eller iallafall en dammsugare som suger upp nånting och inte bra låter såhär hööööö och hittepåsuger
* ordning på torpet

Tassåmysse!

Dagens outfit,


Ett barns kläder? Nån dag ska jag skärpa mig och i en hel vecka på raken ha såhära vuxna kläder: kjol, byxor (obs inte jeans, särskilt inte för stora), inga t-shirt med tryck.
Nån dag, en annan.

Amäh vad kan det kosta?

Allvar, ett hus som inte ens är färdigbyggt för ingen tyar färdigställa det, som ligger gömt mitt plopp ute i vildmarken nästan (men grödby är ju knappast universums centrum va?). Vad kan de vilja ha för det? Tjunieåfemti typ. GE MIG ett hus nu vafaan.

Och en gris vill jag ha med. Och en hund, den heter redan Roddie min hund (obs en bullterrier).


Åååh vasöt! Fast de här hunden är nån annans, den heter kanske Siri eller Lennart eller så, det beror ju på vilken sort det är va.

Verkligen inget konstigt

att jag tidigare fått mail från Adlibris klockan 6 en lördagsmorgon, men att de inte svarar på mail en vanlig vardag. Nesch, vaddå man kan väl få jobba lite oortodoxt om har lust med det? Och det är ju helt klart mer tillfredsställande att somna omen måndag eller vilken dagjävel det är idag, än att göra det en lördag som ju är liksom den dagen man SKA somna om (om man inte har barn alltså, eller ja mina barn menar jag).

Och igår ringde hon som är kursansvarig för en nätbaserad kurs jag läser, som legat som en kvarnsten kring min hals och hon undrade vart jag tagit vägen! Jag sa som det var, att jag jobbar och är ensam med barnen och inte ens orkat tänka på det utan bara haft ont i magen men att jag vill, och så sa hon att Jaa, men skriv nåt då och skicka så löser det sig. Och ta det i din takt, det blir bra.
Tur hon inte ringde och sa det idag, för tårarna bränner hela tiden idag (tröttare än hela havet = lättrörd till den milda grad) och det vore faktiskt skämsigt att börja gråta av tacksamhet över att jag fick skriva ett moment hemma själv. Faktiskt.
Och jag är glad eftersom jag ju älskar knark! Eller så, på det bra sättet gör jag det. Det bra, icke-drogberoende sättet.

Råkade jinxa vår friskhet

igår på ett forum: jag bara Åååh det är så HÄLIT att vara jag (det är det iofs) och här är vi minsann alltid friska och är vi inte det är det ingen som helst fara, bara att ta med en klackspark.
Jag är så TRÖTT idag. Lisa har hela natten bölat som ett spädbarn, alltså som en liten liten bebis (hon är ju egentligen ingen bebis längre, jag vet det också) och jag har sprungit mellan sängarna och spisen och vid ett tillfälle dunkade jag huvudet i dörren och ingen vet om det var med vilje eller hur det låg till med den saken.

Och nu, nu är hon helt pigg? Och dessutom vinglar hon runt och säger pappa. Inte ens mammasjuk ska hon vara.

söndagsmorgon =

sovmorgon typ, dr phil och tipsbingoprommis.
Men först: nästan-nakenfisgos.


Nu rann mjölken till,

det var väl underligt på flera olika sätt tänker jag.
I övrigt har jag träningsvärk i bra msukler men ckså på ställen där det inte finns muskler. Till exempel sista kotorna, de i nacken (det är kanske de första om man frågar nån sån skelettmänska). De är rätt ömma, men inte så muskliga. Jag ser framför hur det bara är kota och sen tunt (fast segt) skinn över och då gör det ännu ondare. Jag behöver köpa ett liggunderlag (eller en yogamatta, ingen vet).

Ingen vet.


Så jag var sjukt rastlös

och yogade lite såhär på kvällskvisten. Jag var både smidigare och starkare och svagare än jag trodde. Sen blev jag arg på en rörelse som är helt OMÖJLIG och sen skrattade jag lattjo åt tanten som ville jag skulle stå på huvudet. Sen blev jag yr och fick äta kexchoklad, två stycken såna små. Eller tre.


Såhär gjorde jag inte. Den snubben bor nog inte häromkring, vilket är en bra sak. Tror jag?

Jag har lämnat blod

och det är ju fint och bra och kanske räddar det någons liv eller så. Men alltså vafan, jag är ju sämst i världen på det! Jag bara Zzz vasadu? hela dagen efter att ha tömt ut en smula, jag är så trött så det liknar för fan en sleten träsko med koblädda i.
För övrigt var Lisa med och charmade upp alla bloddamer i brygga och det är ju det hä rsom är det fina med småungar: hon är så sympatisk att det liksom genast smetar av sig på mig och tadaa; alla tycker jag att jag är en hyvens prick bara för att jag ler och ser lite snäll ut.
Åh vad smart, galet smart.


I övrigt äter jag Nettopepparkakor och vill gärna tipsa om att ingen ska köpa såna igen. De var billiga, men det blir ju inte så billigt om man får ösa ut dem i soporna.

En jädra slabbedask

har det blivit av mig. Jag jobbar inte ens heltid och ändå har tvätten legat och väntat på vikning så länge nu att jag tyckte den luktade lite spya nu när jag faktiskt vek ihop skrynkelhögarna (jag är smart: viker in de värsta skrynklorna och gömmer dem liksom inuti tyget så det ser fint ut i garderoben).
Jag orkar inte diska och inte damma och inte dammsuga och knappt ens sopa och jag lämnar bordet smuligt och hår i hela badrummet och tandkrämsfläckar på spegeln och skor i hela hallen och soporna på trappen i flera timmar.

Nå, idag har vi sagt hejdå till slabbedasken på ett litet tag: idag åkte T till jobbet och June till pappan så nu är det j goch bebisen som städat. Eller bebisen och bebisen, den där lilla möghögen har bara fördärvat ordningen hela tiden med sina spelochdanser, små marsvin och böcker och blöta tidningstuggbitar som hon snafsat på och sen spottat ut.
Slabbedasker, det är vi allihopa. Allihopa.

Jag är mkt kär.
Tjarlejk, bara tjarlejk.

Världens världens finaste


ungar. Men är inte Lisas ansikte lite för stort för den där nappen?

Fuck you. And fuck you, too.

Har jag lyssnat på, kanske åttiotre gånger. På min prommis alltså, nu ikväll.
Junisen är fuk och har legat som en sill på soffan hela hela dagen. Vid sextiden sa hon: Är det bolibompa NU? och när jag sa att hon legat på soffan hela dagen blinkade hon och smackade och funderade och sa: Inte hela dagen. Jag låg lite på golvet i köket också ju.
Jo, det gjorde hon ju.

Och jag har varit på onoff och tänkt mig en ny telefon istället för bajskorva-desiren och först flöt allt på och jag tänkte att waitaminute, det här går för lätt. Och ja, det gjorde det ju. Så jag är hemma utan telefon (eller utan en ny, jag har morsans gamla fortfarande) och ordningen i universum är återställd.

Nejtack till Bamse, brun-utan-sol-knark

och till allt som nån hurtig jävla markusknuthåkanolof ringer och försöker pracka på mig. Bamse?! Jag bara Nej, jag ska inte ha nån Bamse.
Hurtbullen: Men, varför inte det?
Jag: Ja, för att jag är 33 år gammal.
Hurtbullen, nu en smula irriterat: Men du HAR väl barn?
Jag: Jahaadå, men tror du verkligen de har någon inkomst?

Och Kråke! Jag fick ropa STOPP! STOPP! Kråke är de tråkigaste böckerna som finns, har du läst dem?
Nej det hade han inte, och jag tipselitipsade om att låta bli att göra det också.

Iallafall, idag finns det godis, läsk och mens. Och en finne bakom örat. Sant, på örats baksida liksom. So fresh and so clean.

En fika mitt på kvällen:


Bästa June med bästa minen och bästa pennorna.


Och bästa Lisa med bästa chokladpuddingen. Det kan mycket väl bli så att det ska bli ett bröllop mellan Lisa och pudding.

Får = kaniner.

Kolla här:


Är det verkligen bara jag som ser att får och kaniner har samma ansikten?
För övrigt gillar får när man kliar dem i pannan, lite ovanför ögonen. Om det var nån som undrade, som kanske ska ut på fårexkursion och behöver lite info sådär. Då är det varsågod, bara att ta.

Högst glamourös

har jag varit idag, i kjol och sånt. Jo, för det var tvättdag här hemma: nersnorade och spottindränkta jeans med snafs på låg i tvätten och surnade till och här stod jag med rumpan bar imorse. Så kjol fick det bli. Lite kort, ballongig så liksom, det hela var väldigt trevligt och många har sagt att Åh vafin, du ser lite ut som en ballerina.

Sånt är ju kul, till sman ligger där med arslet i vädret och rensar ogräs med något oidentifierbart klet sakta torkande där fram på fållen, vid höften och på ena strumpbyxlåret.


Ungar har ju liksom noll känsla för glamour va. Noll!

Jag tänkte mig en smula mat

idag på jobbet. Så jag knallade ner till kontoret, glad i hågen. Jag såg fram emot att 1. vara ensam, 2. skriva journal utan att behöva lägga mig i alla samtal och 3. potatis- och purjolökssoppa. Men i kylen fanns detta: Ingen ciliaburk med soppa. Istället fanns burken i burklådan, alldeles rendiskad och grann. Andras burkar stod i kvar i kylen, andras filmjölk från 1986 stod kvar i kylen. Bara det läskigaste hade kastats och diskats.

Nu är det jag som börjar laga mat som ser helt fräsch ut. Aldrig mer grådaskig pp-soppa iallafall.

Så varma koppen till lunch

funkar sådär för mig. Ens om jag äter skorpor till, jag hundrar fanimig ihjäl på eftermiddagen då. SÅ jag åt två portioner falukorv och pärgröd och vad hände då? Ja, nu mår jag illa OCH har ont i magen.

I övrigt har det varit en fin dag. Det har funnits sol, städ (sluta, i like it), komplimanger och bråddjupa barnögon, lönnlöv i tusen nyanser av gulbrunt och hemma fanns det kärlek så jag svämmade över; June är hemma! Och T och såklart Lisafis.


Här sitter jag och kokar

av ilska. Jo, för 4 blev jag väckt. Det är inte som att jag sovit helt ostört fram till 4 heller, neeeeej feffan. Jag har varit uppe minst två gånger innan dess. Så 4 då, upp och ner för trapporna och T ligger och snarkar och jag är så förbannad och börjar städa mitt i natten och slamrar ja jävlari för att han ska vakna och ta över alternativt bråka med mig så jag kan få skrika på nån, men han vaknar inte ens när jag stampar i golvet mitt hårdaste och flyger uppför trapporna och tar upp Lisa ur sängen och säger helt argt, som om hon har fått kaossömnvanor med vanor, att: JAHA men VAR vaken då för faaan.
Positivt är att jag hunnit fylla i lönelapparna. Negativt är.. allt annat - jag ska jobba idag och behöver ha tålamod.

These things are good:

Höstpromenader, sol i hjärtat och regn ute, tända ljus och bökande vildgrisar om kvällen vid jobbet. Köttbullestekning och kaffe och kanelbullar och längt efter T och dagisinskolning som går helt bra, mammor på jobbet som tycker om mig och kjol nästan varje dag för hösten är kjolårstid och jag känner mig fin, varenda dag känner jag mig fin och bra.

Sen finns det nog inte så många dåliga saker, inga värda att nämna.


Inte ett vilt svin långt ögat kan nå. Inga galningar heller, fast de gömmer sig visst har mamma sagt.

Lisa är på dagis

mol allena (jamen det fanns barn och såhär fröknar också men utan la familia) och jag är således ensam hemma. Fast det blev ingen direkt njutning, vågar jag påstå: rusa hem (eller det gjorde jag inte för jag gick en extra lång runa hem) och slafsa ihop en köttfärslimpa, hänga tvätt, diska, snabbdricka kaffe och plocka upp det som Lisan asat fram på morgonen.
Och nu upptäcker jag att jag har en migrän bakom ögonen, den molar lite och kanske väntar den på bättre tider? Ingen vet. Jag ska iallafall hämta lilla fis nu igen.

Och ååååh vad jag saknar min stora fina unge. Fy faaan.

Inatt har jag drömt

detta:

1. att jag hittade en ny dörr i min lägenhet. Bara: Ååh men kolla HÄR! Och så var det en dörr som gick in till en toa där hon som bott här innan bara ops glömt packa ner sina saker, så där stod lampan och brann och hon hade glömt tusen snoddar och fint smink. Plus lägenheten är från 80-talet nån gång men toan var en sån där från nittonhundrafrösihjäl, en sån med svart tungt lock och sån där gammeltoa-doft.
Och så drömde jag (i samma dröm alltså) att
2. en gammal kille till mig skulle sova över. Han kom hit, klädde av sig naken (och såg ut som ett litet barn eller iallafall som en väldigt ung tonåring) och skulle hoppa i lånebingen när T kom hem från Norge och såg ut som pippis pappa. Jag försökte allt för att inte visa honom att min gamle kille var här fastän jag i drömmen insåg hur jävla skumt det skulle bli om han upptäckte det.
Och sen, fortfarande samma dröm
3. gick vi på fest, jag och T och den lille spenslige nakne killen (fast han gick i smyg) och det var en fest där jag liksom inte riktigt var bjuden utan bara var på nåder, så när T upptäckte spenslige snubben blev jag öppet oinbjuden och bara Okej, okej jag ska gå men på toa först (toa IGEN!). Och när jag kom in där plumsade det ner två bajskorvar från taket ner i handfatet och då var det nån slags practical joke som nån hade riggat.

Sen tog drömmen slut eftersom Lisa väckte mig.
Varför drömmer jag om bajs och toaletter? Hädanefter är det jag som bajsar innan sänggåendet.

Jag hängde halva tvätten

sen tänkte jag att Äsch FY fan vad trist. Så nu sitter jag här. Alltså, tvätten torkar väl om det ligger i en liten i torkskåpet? Det är på på full patte, och häromdagen (först skrev jag härodmagen, det var ett lite kul ord) när det var det gick brandlarmt. Haja värmeutvecklingen då vafan.

Iallafall har jag duschat, det är bra. Sen har jag även ätit potatis- och purjolökssoppa till kvällsmat igår, lunch idag och även till middag idag. Så om någon ser någon som glider runt uppe i luften inatt med håret flaxandes runt öronen och en väldigt så nästan likigt uppsvälld kista. Då är det jag som bara blivit lite solkig i buken av tusen kilo lök plus grädde. Plus kanelbullar. Plus ost. Plus ingen kan redovisa för hur mycket kaffe men skitidet nu, för mycket av det goda alltså.

På tal om knulla

råkade jag klicka på en länk igår när June stod och tittade på. En naken tjej ploppade upp (det var nåt sexksämt obs vafan) och June utbrast, ytterligt förvånad att Men MAMMA! Det DÄR var väl ovanligt?
Hehe, säger du det? sa jag.
Ja, för eller hur vill de flesta inte visa snippan inför Internet mamma. Det förstår du väl själv!

Mäh, ja det förstår jag väl själv.

Vi knullas, vi knullas!

Sa June idag när hennes dockor skulle pussas och vara kära.
Vasadusadu?, sa jag. Berätta för mig vad det betyder?
June sa; det betyder att man pussas och får barn, så säger killarna!
När jag sa att "Knulla, det är lite som bajs (här pausade jag och fnissade inombords). En del blir ledsna litegrann av det ordet så det ska man bara säga litegrann på toa kanske om man måste."
Så svarade June att: Ja, just det för en del kanske kan bli ledsna om de gör det och man går förbi och pekar och säger: Ni KNULLAS!

Jo. Det kan de ju. Förstås.

Dagens outfit:


Det finaste armbandet jag skådat, tror jag. Och dessutom är det en ice breaker, för jättemånga undrar och det är ju roligt för då får jag prata böcker med folk. Och så är det gjort av en sällsynt fin mäniska också, pärlbesatt.

Ja och så har jag en klänning med, i jeans men det blev inte så fina bilder så kitidet. Armbandet är ändå det viktiga. Vad jag även har är en mugg kaffe bredvid mig hela tiden. Och det jag borde ha på mig är städrock, för det är mkt dammigt här.

RSS 2.0