Det är iallafall vår

och jag vetifan vad våren och ljuset gör med mig. Jag blir liksom helt tudelad; där en del mår svinbra och vill ut ut ut och sola och sopa gräsmattan och sånt man gör om våren. Plantera penséer eller vad det heter. Och den andra delen blir irriterad på solajäveln som bara lyser och lyser som nån annan byfåne. Och jag får huvudvärk och längtar efter mörker och att få vara inne utan dåligt samvete.
Iallafall, man ska inte gnälla för det är löjligt att gnälla över att det blir ljusare och att jag blir piggare.
Däremot kan jag tänka mig att gnälla lite över att jag har migrän.
Fast å andra sidan är jag glad, för idag är det vecka elva och då är det närmare halvtid än starttid. Alltså nu pratar jag graviditet dåva.


p.s. Även syns det. Det måste ju betyda att jag 1. hade väldigt platt mage innan och 2. har slutat suga in magen och 3. har tarmar som helt ohämmat bara FLÄÄÄÄ brer ut sig och tjockar upp sig så fort en spermie bara kan anas i tarmögonvrån. Så kan det vara. d.s.

Du är i vecka 10.

Du har gått 9 fulla veckor och 4 fulla dagar (v9+4).
Beräknat förlossningsdatum Tors 25 okt 2012En 2,5 centimeters liten räka, lycka på en svartvit och blank papperslapp. En bebis, och nä den här gången skiter jag i att vara hemlig och njuter istället av att vara lycklig. En bebis!

Lotta på Bråkmakargatan

är en sån film (vilket som helst av dem) som jag inte kan titta på utan att få tårar i ögonen. Ingen. Vet. Varför. Jag är måhända sajko?

Jag är 35 nu

och det är en snygg siffra. Värre är det med 37, gud vilken ful ålder.

Iallafall, jag var med June i skolan idag och det var dels helt roligt och dels en jädrans plåga (rasterna är living hell för en vuxen, för låt oss ansikta det: det är liksom mer gött med en kopp kaffe och varma händer än att sparka boll och vägra gunga och försöka medla mellan en hord snoriga och illarga sjuåringar). Helt roligt var det att se hur det är i ett klassrum om är fullt av normalstörda (nåja) sjuåringar som ska klippa och klistra snödroppar utan att slå ihjäl varandra eller limma fast nåns röv på stolen.
För att konkludera dagen så är jag glad att jag inte läste till svenskalärare som jag först tänkt (fast då skrattade ju folk åt mina planer så gladast ska väl alla mina potentiella elever vara då gissar jag), och så är jag impad av salladsbuffén i skolan. Jädrans lyxlirarungar.

Min argaste dag:

lördag.
Varför vet jag inte, men jag är alltid lika frustrerad och otålmodig med barnen på lördagar, jag bara ORKAR INTE pratpratprat gnällgnäll jagskavägrasova, liggapågolvetiaffärenstollerier.
Jag vill springa, för då blir jag alltid snäll och glad efteråt men har absolut ingen barnvakt.

ÅÅÅH! vad det är synd om mig på lördagar. Och om barnen, som ju inte har med mitt humör att göra alls. Och så skiner solhelvetet idag mä.

Idag har jag gjort detta:

gråtit hundra miljoner gånger (en gång till exempel för jag läste om en som hade en häst som fastnade i lera och då stannade hon hos den och lugnade den och var så fint alltammans så faktiskt helt vettiga gråtar jomensåatteh), cyklat en sväng, burit ut Lisa ur en affär (och sen gått in igen iofs), hämtat en sjuk June, ätit kexchoklad och korvgryta och en nötcreme och potatisskruvar och druckit tusen koppar kaffe fast bara halva och sen har jag glömt bort det.
Och så är s-knappen helt jävla dum i huvet mä. Den funkar inte så jag måste läsa igenom allt jag skriver för att rätta det så jag inte verkar helt debil. Åh!

Inatt sjönk Estonia

fast inte ute på öppet hav utan precis vid danagatan här i sölvesborg. Det hela var väldigt obehagligt, olk stod uppe vid markgatans dagis och ropade att Simma hit! men det kunde vi inte utan fick ligga i vår livflotte och plumsa runt. Och hela tiden kom vatten i jättestora vågor och dränkte oss fastän vi hade jättesmarta idéer om hur vi skulle undvika att bli dränkta (till exempel ställa oss vid en sån där dagvattenbrunn med galler, för där skulle ju vattnet forsa ner helt fort och således försvinna från huvudet så det gick att andas.
Så, jag drunknar i Sbg alltså. Och helt frivilligt också, för jag hoppae ur livbåten för att nån annan krafsadepå taket och behövde vila för att inte drunkna, så vi fick byta plats lite eftersom jag ju hade vilat redan.

Och idag fyller min pappa år: 69! Nästa år är han 70, min lilla pappa.

RSS 2.0