Blir man bakis av thaimat?

Jag arbetar utifrån den teorin nu iallafall, för två dagar i rad åt jag thai, två dagar i rad mådde jag som om jag druckit en 37:a äppelsprit dagen innan (nu kom jag att tänka på när vi började vår suparkarriär och var tre fnissiga tjejer, ibland fyra som delade på en 37:a. En klunk till dig, en till mig, en til dig nej vafan du tog ju TVÅ?). Ja iallafall, den här tesen måste naturligtvis testas. Fem, sex gånger till iallafall.

Kommentarer
Postat av: M

Kan det vara ingefäran? Eller ostronsåsen? Eller kanske är det bara så att man inte är van? Sammma känsla infinner sig här men bara när jag äter thaimat i Sverige? Pleawe, keep me updated!

2011-05-10 @ 09:16:04
Postat av: k

Och det måste ha varit bra länge sedan du drack det eftersom det sen bytte namn till 35:a för typ sådär 139 år sedan :)

2011-05-10 @ 14:37:13
Postat av: cec

Jamen det visste jag nog eg, bara att 37a låter bättre. Och ja, det var ett tag den. Kanske lika länge sen som jag köpte dricka efter procenten sprit i.

Det är underligt med maten, och alltså jag äter

ibland ingefära och ostronsås i min hemmamat utan att bli bakis. Kanske är det mängden mat?

2011-05-11 @ 06:53:18
Postat av: Rita

Det kanske var mycket glutamat i maten? Det brukar det vara i kinamat iaf, och säkert i "västernifierad" thaimat oxå. Glutamat förhöjer smaken på mat, men många är känsliga mot glutamat och reagerar med huvudvärk, illamående och andra förgiftningssymptom. Glutamat ger hjärnskador i råttförsök :/ Akta dig för Aromat och andra kryddor som innehåller E621! Det innehåller jättemycket glutamat.

2011-05-11 @ 09:57:12
Postat av: cec

Å fanken, ja så är det kanske. Synd!

2011-05-11 @ 12:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0