Jag ska gå alldeles strax

men fastnade i en tanke om hur man danas. När jag var liten och min mamma var ockuperad med annat och jag inte fick så mycket tid som jag hade velat, då var det tinajes mamma som blev min mamma. Eller ja, egentligen alla kvinnor som jag kände någon slags dragning till, gärna äldre och barska sådana.

Iallafall minns jag att hon, tinajes mamma, avskydde när vi fnittrade. Och jag är likadan. Jag kan bli så vansinnigt irriterad på fnitter att jag vill gå bananas och vråla (fast det gör jag inte om det är främmande människor faktiskt).
Det är konstigt, det har ju hon överfört på mig, eller ju och ju men jag antar det.

När jag pratade med bedömartanten häromdagen (som bad mig ringa nånstans där de inte specialiserat sig på människor med psykoser) var hon alldeles vansinnigt intresserad av mamma. Och när jag sa att mamma dricker hörde jag hur hon började dregla och när jag sa att jag inte dricker ofta, men väl som en alkoholist blev hon alldeles tyst av pur glädje. Nej, nu raljerar jag, det är klart hon tyckte det lät oroväckande och så, men det var bara så klassiskt: mamman och dottern och deras relation. Att pappa varit frånvarande sedan jag var liten unge, det lät hon bara passera.
Det som jag tror det kokar ner till är att jag behöver fatta ett beslut om att jag kanske inte ska dricka mer. Jag tycker det är gott och roligt, men det kostar mer än det smakar och det är ju verkligen inte meningen att jag ska behöva pussla i flera veckor för att minnas vad jag sagt, gjort - hur jag kom hem. Och dessutom blir jag nästan alltid nedstämd efter att ha druckit, alltså på riktigt. Så pass att jag inte orkar eller vill prata med folk, utan bara vill sitta hemma och se diskberget växa, gå långalånga promenader och prata me dmig själv: det är inte så farligt cecilia, lugna dig nu, det går bra, det blir bra.

Håhåjaja. Nu går jag till skolan och kommandorar lite.

Kommentarer
Postat av: cruella

Om det kan intressera håller jag på att komma till precis samma slutsats. Och jag är också alkisunge. Är det bara vi som har hästaångest över ingenting dagen efter och gärna nån dag till?

2008-03-13 @ 10:31:17
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: cilanpilan

Ja, det tror jag. Iallafall om man ser till vidden av ångest, de flesta har väl ångest eftersom sprit i sig ger just det. Det är bara att det finns liksom inga proportioner i ångestbarns och alkisungars ångest, den stämmer inte alls med hur man uppfört sig. Jag är nästan alltid glad och kärleksfull - det skulle ju varit mer pinsamt om jag slogs liksom.

2008-03-13 @ 12:39:36
URL: http://cilanpilan.blogg.se
Postat av: Drottningen

Jag har snarare slagit över helt åt andra hållet. Jag dricker nästan aldrig längre och det blir längre och längre mellan gångerna. Istället är jag den där jävla knäppisen som envisas med att dricka te på fester. Å andra sidan så genererar te ingen som helst ångest dagen efter.

2008-03-13 @ 14:08:58
URL: http://drottningsylt.scriptorium.se/
Postat av: cilanpilan

Drottningen - säg inte det. När jag är på sleepovers hos släktingar osv kan jag mycket väl vakna dagen efter en tedrickarkväll med svår ångest.

Fast det handlar kanske mer om ångestbarnet iofs? :)

2008-03-13 @ 20:37:31
URL: http://cilanpilan.blogg.se
Postat av: Drottningen

släkt och ångest är en heeeeelt annan sak =)

2008-03-13 @ 20:55:10
URL: http://drottningsylt.scriptorium.se/
Postat av: cilanpilan

Åh, jag tänkte inte ens på det. Vaknäpp!

2008-03-13 @ 21:47:04
URL: http://cilanpilan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0